Pentru vacanța de la finalul iernii în Zanzibar am ales ca primă oprire Paje, cea mai populară locație turistică de pe insulă. Paje e un fost sat local ce a evoluat mult în ultimii ani, o dată cu dezvoltarea turismului pe insulă. Găsești aici numeroase facilități pentru vizitatori: hoteluri, bungalow-uri, mici magazine, baruri și restaurante pe plajă, tot de dorești pentru o vacanță reușită.
În Paje am căutat un hotel liniștit, aproape de plajă și unde să avem și mesele la dispoziție. Știam că vom ajunge după masa destul de târziu, cu copilul, după un zbor lung. Deci doream să nu avem nici un fel de griji, măcar în prima zi. După îndelungi cercetări, am ales să stăm la Dhow Inn Boutique Hotel, un mic complex aflat lângă plajă. A fost exact ce aveam nevoie pentru începutul vacanței în Zanzibar!
Cum a fost la Dhow Inn
Dhow Inn are un design inspirat din arhitectura tradițională, cu acoperișuri împletite și multe zone deschise. Încă de când am trecut de zidurile înalte ne-a întâmpinat un aer relaxat; recepția în aer liber și sucul proaspăt pe care l-am savurat până am primit câteva informații despre hotel ne-au ajutat să ne simțim foarte bine după multe ore de călătorie.
Camerele de la Dhow Inn au un aer ce mi-a amintit de Mediterana: luminoase, cu mobilier alb și decorațiuni deschise la culoare. Noi am stat într-o cameră premium, foarte spațioasă și confortabilă. Am apreciat mult intimitatea pe care o ai aici, fiind vorba de bungalow-uri individuale, cu terasă proprie. E un aspect important atunci când ai un copil care se culcă devreme, căci astfel ne-am putut relaxa afară pe terasă după ce el a adormit. Toși părinții știu cum e să fii blocat în cameră seara destul de devreme pentru că doarme copilul! Camera noastră avea un pat dublu, fiind varianta pe care o preferăm de fiecare dată când călătorim, însă la Dhow Inn exista și camere cu 3 paturi, pentru familii cu copii mai mari/mai mulți. Un alt aspect foarte important e micul frigider din cameră și aparatul de aer condiționat, esențiale în condițiile climei din Zanzibar.
Camerele hotelului sunt răsfirate într-o curte spațioasă, cu multă verdeață și flori, plus patru piscine. Există o piscină principală mare, perfectă pentru înot, și una mai mică, aproape de restaurant. Încă două piscine sunt amplasate în zona căsuțelor, fiind fiecare destinată doar celor cazați în camerele respective. Astfel am avut o piscină la câțiva pași de terasa camerei, dar totuși fără gălăgia și agitația aferentă. Iar Eric nu mai știa unde să meargă la bălăceală!
Mâncarea la Dhow Inn
Micul dejun inclus e nelipsit la noi atunci când călătorim, mai ales că suntem din categoria celor care nu se trezesc complet până nu beau minim o cafea. Eric se trezește destul de devreme și vrem să avem cafea și o gustare la îndemână fără să ne deplasăm prea mult. Ne-a plăcut foarte mult că mesele sunt servite pe terasa semideschisă, cu acoperiș din frunze de palmier, în bătaia plăcută a brizei. Dimineața nu au lipsit din farfuriile noastre fructele proaspete, delicioase. În rest, fiecare a ales după preferințele personale: Eric lapte cu cereale, eu pancakes sau croissant, Andrei ochiuri și bacon. Deci micul dejun la Dhow Inn chiar e pentru toate gusturile!
Am fost suficient de inspirați să alegem pachetul de cazare care să includă și cina. În primele două zile Eric a fost destul de obosit, atât de la drum, cât și de la entuziasmul de a descoperi cât mai multe în vacanță. Astfel, încât seara ar fi foarte foarte dificil să e plimbăm pentru a mânca în altă parte. Cina am luat-o tot pe terasa restaurantului; cei de la hotel ne-au povestit că organizează frecvent și seri barbeque lângă plajă, însă doar dacă nu bate vântul prea puternic (ceea ce nu s-a întâmplat când am fost noi, la începutul sezonului ploios). Cina e organizată în stil bufet și am mâncat mai ales pește și fructe de mare, în diferite combinații delicioase inspirate din gastronomia locală. La desert e de neratat mousse-ul de fructul pasiunii, pe care vi-l recomand cu căldură!
Nu ne-am organizat în nici o zi să luăm și prânzul la Dhow Inn, deși oferta era foarte atractivă. Nu am apucat nici să testăm sushi la restaurantul O-Kami, foarte renumit și apreciat; însă nici noi, nici Eric nu suntem deloc amatori de sushi, deci sigur nu am fi putut să îl apreciem la adevărata valoare.
Plaja din Paje
Ne-a plăcut mult atmosfera de pe plaja Paje. Ne-a amintit oarecum de zilele petrecute în Koh Lanta în urmă cu câțiva ani. O plajă lată, cu nisip fin, cu baruri și magazine de suveniruri și o mulțime de turiști relaxați. Mi s-a părut un loc foarte potrivit atât pentru familii cu copii, cât și pentru grupuri de tineri.
La reflux, apa se retrage aici (de fapt pe toată coasta de est) până la 2 km. Dar pe durata fluxului e raiul amatorilor de kite surfing. Reciful protejează coasta de valuri, iar vântul bate constant, în mod plăcut, fiind condițiile perfecte pentru acest sport. Era și la Dhow Inn un centru pentru kite surfing, însă nu am avut nici timpul, nici condiția fizică necesară pentru a ne aventura la așa ceva.
Găsiți aici mai multe detalii despre Dhow Inn și disponibilitatea unei camere.
Pentru mai multe idei de călătorii alături de copii, sfaturi, sugestii și opinii, te așteptăm în Grupul Familiilor Călătoare.
[…] you plan to get to Zanzibar, you might find useful our accommodation recommendations: a boutique hotel in Paje and an all inclusive hotel on the north-east coast of […]
[…] plănuiți o vacanță în Zanzibar, poate vă inspiră recomandările noastre de cazare: un boutique hotel Paje sau un hotel all inclusive spre nordul coastei estice a […]
[…] un complex hotelier mic, aflat exact pe plajă; puteți citi mai multe detalii în articolul despre cazarea noastră în Paje. Apoi ne-am mutat spre nord, la AHG Waridi Beach Resort & Spa, în Pwani Mchangani. Waridi e un […]