A fost tare liniște la noi pe blog în ultimele luni. Dar nu, nu l-am abandonat, și nici nu ne-a scăzut interesul pentru scris sau călătorit. Însă am avut alte urgențe și nu am vrut să forțăm lucrurile, blogul este o în primul rând o activitate de relaxare și care mă binedispune, sub nici o formă ceva de făcut din obligație. Îmi mai impun deadline-uri, pentru a mă disciplina și pentru a îmi menține un program organizat, însă vreau să îmi păstrez suficientă libertate.

E aproape o jumătate de an de când ne-am întors acasă din călătoria în jurul lumii! În acest timp, abia dacă am părăsit orașul… Aveam planuri mari de călătorit prin țară însă adevărul e că am avut nevoie de o pauză și de la explorări. Plus că e inegalabil sentimentul de a-l vedea pe Eric fericit în compania bunicilor, care parcă întineresc și au mai multă energie când sunt cu el. E o relație unică și foarte importantă!
Healthylicious
Healthylicious e proiectul la care am lucrat enorm în ultimele luni. E o idee care ne-a venit acum mai bine de un an, pe când călătoream prin Peru, și pe care am alimentat-o continuu cu idei din locurile vizitate.


La Healthylicious am adunat ce ne doream noi de la un restaurant rapid… mâncare sănătoasă, proaspătă, fără semipreparate sau dubioșenii, din care să nu îți fie groază că va gusta și copilul. În același timp, preparatele sunt delicioasă și atrăgătoare în mod vizual, iar spațiul este fresh, curat și primitor, și te face să te simți bine indiferent că stai 5 minute sau 2 ore. Am adăugat mici detalii care ne fac nouă viața mai ușoară atunci când mâncăm toți trei în oraș: prize USB pentru încărcarea telefonului, dezinfectant pentru mâini sau materiale de colorat pentru a ține copiii ocupați.

După ca am călătorit pe insule exotice și am văzut cu ochii noștri ce înseamnă pentru mediu poluarea cu plastic, am hotărât să utilizăm pe cât posibil produse biodegradabile și care nu conțin materiale toxice. Nu e vorba doar de sănătatea noastră, în mod individual ci și de sănătatea mediului înconjurător, a întregii planete!
Grădiniță
La 2 ani și 4 luni când am plecat din România, Eric avea nevoie de noi și de 2-3 jucării sau cărți, de orice fel. Un an mai târziu, avea deja preferințe clare ce parcuri de joacă să vizităm, cum să ne organizăm programul sau cu ce copii vrea să se întâlnească. Acum, la aproape 4 ani, are deja nevoie clară de mai multă stabilitate și de viață socială proprie. Plus că e ca un burete la asimilat informații din lumea care îl înconjoară și vine cu întrebări care ne pun de multe ori în încurcătură.


Astfel, încă dinainte să ne întoarcem am început să caut în Cluj o grădiniță potrivită pentru el, care să respecte cât mai mult din principiile noastre. Recunosc că acum câțiva ani nu eram deloc adepta programelor alternative de educație, probabil în primul rând din lipsă de informare. Însă acum sunt extrem de mulțumită de opțiunea noastră, o grădiniță în sistem Montessori, și zi de zi îmi este confirmat faptul că am făcut cea mai bună alegere pentru Eric.
Contrar a ceea ce au spus unii, că după atât de mult timp petrecut doar cu noi îi va fi greu să se obișnuiască altfel, acomodarea treptată la gradi a decurs extrem de bine și mai rapid decât mă așteptam.
Planuri de călătorie
După 1 an de călătorit, am avut nevoie de stabilitate și reconactare cu familia și prietenii, însă ne lipsește foarte mult sentimentul inegalabil pe care îl ai atunci când explorezi locuri noi.

Acum că ne-am implementat o parte din planurile de viitor, plănuim câteva weekenduri mai lungi de preumblat prin Romania. În iarnă o să vă povestim unde mergem la ski și sper să reușim și o poveste despre cum sunt primele lecții pe pârtie pentru Eric. Momentan suntem la faza de explicat ce înseamnă asta și îl convingem să încerce.
Avem în plan și câteva potențiale destinații mai îndepărtate, însă trebuie să planificăm bine înainte. Eu visez la prima destinație africană pentru Eric, în nordul continentului, unde riscul de boli tropicale este minim.
[…] ore, deci era total exclus să nu facem o pauză mai lungă pe parcurs. Am realizat încă o dată ceea ce am mai spus, că e mai ușor de călătorit cu un bebe sau un toddler mic, decât cu un copil activ de aproape […]