Am mers în Hurghada de ziua lui Eric, deci el a fost personajul central, cel în funcție de care am organizat toate activitățile în vacanță. Am ales în Hurghada un resort potrivit pentru copii și care i-a plăcut la nebunie. Însă nu suntem genul de turiști care stau doar în resort și ne-am plictisit după o zi și jumătate! Există suficiente activități pe care le poți face în Hurghada; eu vreau un road-trip Luxor-Abu Simel, Andrei vrea să facă scufundări în zona Marsa Alam. Acum însă ne-am concentrat pe componenta mai tânără a familiei și, din fericire, am găsit suficiente activități atractive pentru copii în Hurghada, deși ne aflam abia la începutul sezonului.


Safari în deșert lângă Hurghada
Favorita lui Eric a fost exact excursia care ne-a impresionat pe noi cel mai puțin :). De fapt el a fost motivul pentru care am ales această excursie, pentru că nouă de la început ni s-a părut ușor forțată și extra comercială. În plus, deșertul aici nu e nisip auriu și cu dune, ci e stâncos și pietros.
Safari-ul prin deșert e practic la mică distanță de Hurghada, o plimbare în grup cu buggy și ATV-uri, 20-30 minute fiecare. Dar a fost o experiență foarte apreciată de Eric, fiind prima dată când încearcă așa ceva! Apoi ne-am îmbarcat în jeep-uri și am mers în regim off-road cam 30 de minute până la un așa zis sat de beduini. Practic sunt câteva colibe în stil tradițional, ți se povestește puțin despre viața beduinilor și niște copile îți arată cu se prepară lipiile; asta deoarece e mult mai înduioșător să vezi copii la lucru și trăind în acel mediu, deci crește mult probabilitatea de a lăsa un bacșiș. Plimbarea cu cămila e e tură scurtă de maxim 5 minute, iar apoi ești servit cu ceai tradițional. Am avut o reținere privind igiena, apa etc., însă Eric l-a băut înainte să apuc să spun ceva; foarte bine a făcut, a fost totul în regulă!



Părerea mea dacă alegeți să mergeți în safari în deșert în Hurghada e că nu merită inclus în pachet cina și spectacol tradițional; mâncarea e mult sub nivelul celei din hotel, iar dansurile sunt cam grăbite și kitsch, nu au nimic autentic. Diferența de preț e nesemnificativă, însă nu merită petrecută o oră în plus în deșert pentru așa ceva. Dar plimbarea cu vehiculele de deșert de la început și amuzamentul lui Eric a compensat aspectul acesta!
Excursie cu barca pe Insula Giftun
Aceasta a fost excursia noastră favorită, deși vremea nu a ținut tare mult cu noi. La început de martie, am nimerit o zi cu vânt foarte puternic, cum de altfel e frecvent în acest sezon. Astfel că deși erau 24-25 de grade, pe barcă am avut nevoie de haine mai grosuțe și șosete. Însă ne place cu barca și ne-am simțit bine în ciuda acestor inconveniente.

Există două destinații principale pentru excursiile pe insula Giftun: Paradise Island și Orange Bay, practic două plaje situate în zone diferite alte insulei. Noi am ales-o pe cea din urmă. Am fost luați de la hotel dimineața înainte de ora 9 și ne-am întors aproape de ora 17. Am petrecut mare parte din timp pe barcă, unde am luat și prânzul, destul de bun în condițiile date. Am avut și o pauză pentru snorkeling și scufundări, însă a participat doar Andrei, eu am rămas pe vas sub pretextul că stau cu Eric (de fapt mă temeam că vântul va face ieșirea din apă foarte neplăcută). Feedback-ul lui a fost că peisajul submarin e frumos, dar nu atât de colorat cum se aștepta, fiind probabil deteriorat de poluare și exploatare turistică excesivă. Eram totuși foarte aproape de oraș, zonele faimoase pentru scufundări în Marea Roșie sunt mult mai la sud.




După prânz am oprit pentru o oră și jumătate în Orange Bay. Aici găsești numeroase locuri „instagramabile”, perfecte pentru poze, cu apă superbă, limpede, în toate nuanțele de albastru și turcoaz. Insula însă nu e deloc atractivă, foarte aridă, iar nisipul în Orange Bay e plin de pietricele. Ne-am plimbat puțin și am și lenevit pe perne, la umbră.
Mini-Egipt
Am dat de parcul Mini Egipt în mod întâmplător, pe internet, și mi s-a părut o idee bună de petrecut 1-2 ore. Eric s-a distrat grozav printre machetele de dimensiunea lui și chiar i-a plăcut să ne prostim împreună la poze.




Parcul de miniaturi e organizat frumos, pe zone: Cairo, Luxor sau Alexandria, despărțite de cursuri de apă simbolizând Marea Roșie sau Nilul. A fost o vizită interesantă și pentru noi, întrucât am învățat câte ceva despre principalele orașe din Egipt și despre cele mai importante clădiri, fie că vorbim de ruine antice sau construcții din epoca modernă, religioase, administrative sau de infrastructură.
Vizitarea parcului Mini Egypt durează 1-2 ore, iar înăuntru este și o mică terasă. În taxa de intrare este inclus și transfer de la hotel cu microbusul lor; parcul e situat la intrarea în Makadi, am făcut sub 30 de minute din Hurghada, de la Albatros White Beach.
Excursie cu semi-submarinul
Marea Roșie e renumită pentru fauna subacvatică, vezi pești multicolori și corali chiar și aproape de zonele populate. Astfel că am căutat o metodă să poată vedea și Eric lumea subacvatică, alegând în final o excursie cu semi-submarin. De fapt e cam mult spus, e mai exact o barcă cu pereți de sticlă, prin care poți observa ce e în exterior, la câțiva metri adâncime.


Eu am ca termen de comparație zone de scufundări mult mai celebre și mai bine conservate, însă tot mi-a plăcut. Iar Eric a fost extaziat să vadă atât de mulți pești feluriți. Toată plimbarea durează cam 90 de minute, fiind făcută până la un recif aproape de port. E excursia ideală pentru persoanele care nu sunt amatoare de activități acvatice sau pentru copiii care încă nu pot face snorkeling.
Plimbare în Hurghada
După fiecare excursie cu barca am rămas în Marina, pentru a ne mai plimba în ritmul nostru. Hotelul era destul de aproape, iar dacă mergi cu Uber eviți târguiala specifică cu șoferii de taxi.


Hurghada Marina e o zonă total diferită de restul orașului; totul e aranjat, curat, bine pus la punct. Merită să ajungi aici chiar dacă vrei să eviți orașul murdar și haotic. Găsești în Marina numeroase terase cochete cu specific local sau internațional; din păcate majoritatea erau goale, se vede foarte bine efectul pandemiei și aici. Noi însă nu am rămas să mâncăm în Marina, ci am mers vreo 50 de metri până la un restaurant recomandat de ghizi și de alți turiști: El Halaka. De afară nu te impresionează deloc dar nu vă lăsați descurajați, au mâncare delicioasă la un preț foarte rezonabil. Ne-am ales de pe gheață creveții și calamarii și au fost gata în maxim 15 minute; am mai luat și supă de fructe de mare, una din cele mai bune mâncate vreodată, niște aperitive locale și smoothie de mango și de căpșuni, favoritele lui Eric.



După festinul culinar de la El Halaka am dat o tură prin piața de pește aflată peste drum, am vizitat moscheea Al Mina și ne-am plimbat puțin pe principala stradă comercială din zona nouă a orașului. Apoi am luat un Uber până în El Dahar, zona veche a Hurghadei, pentru că am vrut neapărat să vedem viața reală de aici. Am fost și în piața veche, unde se vinde orice: găini și iepuri vii, carne de vită, lipii proaspăt coapte, fructe și legume, cereale sau condimente la sac și multe altele.



Scurta plimbare prin El Dahar mi-a amintit de lunile petrecute în Asia și mi-a plăcut mult că am mers, însă, trebuie să recunosc, m-am bucurat când am ajuns în confortul și curățenia din resort.
Mai sunt activități pentru copii în Hurghada, pe care însă nu am apucat să le facem, cum ar fi scufundare cu submarinul Sinbad, vizita cu copiii la acvariul din Hurghada sau la Muzeul Hurghada.
Toate excursiile din Hurghada le-am luat de la RA Excursii Egipt, foarte serioși, vorbitori de limba română și pe care ne-am putut baza și cu alte întrebări pe care le-am avut acolo.
Pentru mai multe idei de călătorii alături de copii, sfaturi, sugestii și opinii, te așteptăm în Grupul Familiilor Călătoare.
[…] >> Cum a fost in Hurghada cu copiii>> Citeste despre un roadtrip fantastic pe Valea Nilului>> Cum este sa conduci pe cont propriu in Egipt>> Plimbare cu submarinul si snorkeling in Marea Rosie>> 5 lucruri de stiut cand mergi pentru prima data in Egipt>> 5 activitati de facut cu copiii in Hurghada […]
[…] Noi am fost la All Inclusive în Egipt în martie 2021. Deși nu sunt amatoare de astfel de vacanțe și m-am plictisit după vreo 3-4 zile, totuși ne-am simțit foarte bine. Ne-am relaxat după tot ceea ce a însemnat 2020, ne-am bucurat de ce ne oferea resortul Albatros White Beach și am făcut cam tot ce se putea face în materie de activități cu copii în Hurghada. […]
[…] Colegii de la The Happy Kid au scris și ei un articol pe această temă, din care vă mai puteți inspira: 5 activități cu copiii în Hurgada. […]
[…] Colegii de la The Happy Kid au scris un articol pe această temă, din care vă mai puteți inspira: 5 activități cu copiii în Hurgada. […]
[…] Vezi și ce activitați ai la dispoziție dacă mergi în Hurghada cu copiii. […]