În fiecare an de ziua lui Eric ne luăm o vacanță, sau cel puțin un weekend prelungit, pentru a sărbători momentul așa cum se cuvine. Cu ocazia împlinirii vârstei de 5 ani am ales o vacanță în Egipt, la Albatros White Beach Hurghada, o variantă la îndemână în contextul pandemiei.
După tot ce a însemnat 2020, aveam nevoie de o vacanță liniștită. Chiar dacă încă îmi e dor de o aventură prin țări exotice, cu rucsacul în spate și schimbat cazarea (aproape) zilnic, pentru începutul lui 2021 a fost mai potrivită o variantă all inclusive, fără bătaie de cap și cu accent pe relaxare. Plus că am vrut ceva 100% dedicat lui Eric, iar alegerea s-a dovedit perfectă.
O dată stabilită destinația, lucru nu foarte dificil având în vedere toate restricțiile, am căutat hoteluri child-friendly cu review-uri bune și care să nu fie prea departe de oraș/aeroport. Voiam să nu avem mult de mers în cazul în care zborul ajunge foarte târziu sau pleacă dimineața devreme, plus să putem ajunge ușor în oraș, să îl explorăm în stilul nostru. Am rămas cu o listă scurtă de 2-3 resorturi, din care am ales Albatros White Beach.
White Beach este parte din lanțul Pickalbatros care are mai multe proprietăți în Hurghada și alte stațiuni egiptene, fiind unul din resorturile destinate familiilor cu copii.
Camerele la Albatros White Beach
La fel ca majoritatea resorturilor din Hurghada, Albatros White Beach este un complex foarte mare, având peste 80 mii metri pătrați. Clădirea în formă de U are trei corpuri principale cu camere. Noi am avut o cameră dublă superioară, situată aproape de plajă. Există însă și camere triple, camere pentru familii sau apartamente. Toate camerele au balcon sau, în cazul celor de la parter, terasă spre piscină.
Camera noastră a fost suficient de spațioasă și confortabilă, cu un pat dublu în care am încăput lejer toți trei. Era loc fără probleme și pentru un pat suplimentar, fiind întrebați la check-in dacă avem nevoie de așa ceva. Mi-a plăcut că izolarea fonică este destul de bună, iar draperiile suficient de groase încât să ne putem odihni bine – o mare problemă în a dormi dacă e lumină. Mobilierul e în stare foarte bună, iar pe jos este gresie, pentru a se putea curăța ușor de praf și nisip, tipic pentru un hotel la malul mării. Apropo de curățenie, nu am avut nimic de reproșat nici în acest sens, dar sunt mult mai relaxată decât acum câțiva ani când Eric petrecea mult timp pe podea.
Mâncarea la Albatros White Beach
Ca orice resort All Inclusive, Albatros White Beach are mai multe restaurante și aproape la orice oră poți mânca ceva. Sunt două restaurante principale, în regim bufet; în teorie unul este cu specific oriental/arab, iar celalalt asiatic. Practic, pentru mic dejun sunt cam la fel, iar la prânz și cină au mâncare în proporție de 70-80% diferită, respectând parțial specificul fiecăruia. La cină mai e și un al treilea restaurant, italian, tot bufet, care nu ne-a impresionat prea tare; a fost însă perfect pentru Eric, mare amator de pizza și paste, din care a mâncat aproape zilnic. În epoca pre-pandemie, funcționa și un restaurant a la carte, însă acesta este momentan închis. La acestea se adaugă un food-court lângă plajă, cu program 12-17 și preparate gen fast-food, plus mai multe baruri.
Mâncarea e bună, suficient de variată pentru a găsi ceva pe placul nostru de fiecare dată și pentru a nu ne plictisi prea tare întreaga vacanță. Evident, mâncarea la un restaurant bufet nu are cum să se apropie ca și calitate de cea dintr-un a la carte. În plus, nu vă așteptați nici să fie la nivelul unui all inclusive din Antalya, Egiptul în sine nu se ridică la nivelul respectiv ca și servicii. Iar la capitolul băuturi, fiind doar locale, într-o țară musulmană, nu ai cum să te aștepți la mare lucru. Însă poți aplica o soluție foarte populară, și anume să cumperi din duty free, ori din aeroport, ori de la magazinul situat pe strada principală, la mică distanță de intrarea în resort; aici oferta e suficient de variată, la aceleași prețuri ca la noi.
Problema mea în privința mâncării, ca să zic așa, a fost proporția covârșitoare a preparatelor nesănătoase. Există opțiuni bune: legume la cuptor, bar de salate, carne la grill etc., însă e mai dificil când miroase tot timpul a cartofi prăjiți! Dacă mergeți cu copii foarte mici, care încă au restricții la anumite alimente sau combinații, puteți avea unele dificultăți; la fel și dacă sunteți foarte stricți și nu acceptați deloc prăjeli sau zahăr în dieta celui mic. Există și o zonă de restaurant dedicată copiilor, cu bufet și măsuțe mici și televizor cu desene animate, însă mâncarea nu are nimic child-friendly, cu atât mai puțin baby-friendly.
Eric a mâncat în vacanța în Hurghada prăjeli și dulciuri cât să îi ajungă pentru tot anul! Dar mă așteptam la asta și nu am considerat ca o problemă majoră, fiind o situație ocazională. L-am lăsat să mănânce orice, cu anumite limite cantitative și în combinații cu alimente mai corecte. Astfel chiar a ajuns să se sature de junk food. După câteva zile nu a mai vrut înghețată, iar în ultima seară a trecut pe lângă toate platourile cu prăjituri și standurile cu fish & chips și a cerut „pâinică cu unt”.
Piscinele la Albatros White Beach
Albatros White Beach are un complex mare de piscine, doua adânci, pentru adulți, înot etc. și patru pentru copii, cu tobogane, tunuri cu apă și alte nebunii. Fiind început de sezon și apa mării încă rece, am petrecut mare parte din timp la piscină. Jumătate din piscine (1 mare și două pentru copii) erau încălzite, fiind foarte plăcut să te bălăcești; restul erau reci ca gheața, nu se apropia nimeni de ele! Angajații de la piscină aveau mereu grijă să fie respectate regulile, să nu staționeze copiii în zone une s-ar pitea accidenta etc. și erau, în general drăguți și amabili.
Lui Eric i-au plăcut mult atracțiile din piscinele de copii, deși l-a deranjat puțin că două din ele nu erau practicabile. Mie mi s-au părut perfecte pentru vârsta lui; s-a distrat bine, fără să se plictisească și fără să îi fie frică să meargă singur, deși în ultimul an și jumătate, datorită pandemiei, a avut contact minim cu activități acvatice. Însă pentru copii mai mari, peste 6-7 ani, cred că e destul de plictisitor, ei având nevoie de tobogane ceva mai complicate.
Plaja la Albatros White Beach
La final de februarie apa Mării Roșii e destul de rece, mai ales la mal, deci am exclus total să facem baie în mare. Intrarea în mare e lină, cu nisip fără pietre sau stânci, perfectă pentru copii; apa nu se retrage foarte mult la reflux și era amuzant pentru Eric să mergem să vedem nivelul apei de câteva ori pe zi. Plus că a fost o bună lecție despre maree!
Plaja are nisip fin, ideal pentru copii! Noi ne-am jucat, ne-am îngropat în nisip unii pe alții și am construit castele. Pe plajă sunt șezlonguri cu măsuțe și umbrele, plus paravane pentru vânt, care poate fi uneori destul de puternic. Angajații se plimbă mult pe plajă să te servească cu o băutură sau să strângă lucrurile lăsate și sunt foarte atenți la ce ai nevoie.
Alte atracții pentru copii
Eric nu s-a plictisit la Albatros White Beach nici în momentele când nu era vreme de piscină sau plajă. Exact între cele două este amplasată zona de joacă în aer liber, cu leagăne, spații de cățărat și tobogane, la fel portivită pentru copii până pe la 6-7 ani. În apropiere mai e un teren de minigolf și o tablă de șah cu piese aproape de înălțimea lui Eric, plus terenuri de volei și tenis.
Resortul are amenajat și un spațiu de joacă în interior, Kids Club. Datorită pandemiei acesta avea program de funcționare redus, între orele 11 și 12:30, interval în care eram ori plecați să vizităm ceva, ori ne bucuram de timp la plajă sau piscină. Eric nu a fost neapărat dornic să meargă la joacă în interior și chiar m-am bucurat de asta, timpul petrecut în aer liber fiind mult mai important. Tot datorită pandemiei nu se organizau nici activități pentru copii care, din ce am văzut în poze sau review-uri pe internet, erau foarte apreciate de cei mici.
Pe scurt, Albatros White Beach e o opțiune foarte bună de vacanță cu copii de grădiniță. Ai suficiente atracții pentru vârsta lor și un raport calitate/preț excelent. Ai doar grijă să pleci cu așteptări corecte și să nu uiți că vizitezi o țară săracă, cu un nivel mult sub cel de acasă.
Vezi și ce activitați ai la dispoziție dacă mergi în Hurghada cu copiii.
[…] la schi, decât o vacanță la mare! Am petrecut ceva mai mult de o săptămână în Hurghada, la Albatros White Beach, pe care îl recomandăm cu mare drag familiilor cu copii până pe la 6 ani. A fost o vacanță de […]
[…] foarte bine. Ne-am relaxat după tot ceea ce a însemnat 2020, ne-am bucurat de ce ne oferea resortul Albatros White Beach și am făcut cam tot ce se putea face în materie de activități cu copii în […]
[…] să nu stăm într-un resort. Nu suntem amatori de astfel de experiențe și ne-a fost de ajuns o săptămână în Hurghada în primăvară cât să nu mai vrem vacanță în resort o […]
[…] Vizitarea parcului Mini Egypt durează 1-2 ore, iar înăuntru este și o mică terasă. În taxa de intrare este inclus și transfer de la hotel cu microbusul lor; parcul e situat la intrarea în Makadi, am făcut sub 30 de minute din Hurghada, de la Albatros White Beach. […]