Cred că toți copiii au o perioadă când sunt pasionați de dinozauri. A ajuns și Eric la acest moment de câteva luni astfel că am considerat că ar fi momentul să vizităm o atracție pe această temă. Auzisem foarte multe cuvinte de laudă despre Dino Parc Râșnov, deci am plecat cu standarde destul de ridicate. Totuși mi-a plăcut extrem de mult și mi-a depășit complet așteptările. Aș spune, fără nici o ezitare, că e un loc de neratat în România pentru familiile cu copii.
Noi am fost într-o minivacanță la Făgăraș și am mers de acolo la Dino Parc Râșnov, e la doar aproximativ o oră distanță. Însă dacă doriți să stați în Râșnov, găsiți aici câteva recomandări de cazare.
Noi am ajuns la Dino Parc la începutul lunii octombrie, și am avut „norocul” de o zi mohorâtă și rece. Totuși n-a fost chiar o problemă, măcar nu a fost deloc aglomerat! Auzisem că vara sau pe perioada vacanțelor școlare Dino Parc Râșnov este vizitat de extrem de multă lume și am primit multe sfaturi să evităm weekendurile. Deci faptul că vremea nu a fost tocmai favorabilă a adus și avantaje.
Ai două variante de acces spre Dino Parc. Majoritatea vizitatorilor lasă mașina la baza dealului, unde e parcarea plătită amenajată. De aici poți urca pe jos vreo 400 m sau poți lua tractorașul (5 ron/pers dus-întors) care te duce până la poarta parcului. Însă noi recomandăm a doua opțiune, care pare mai puțin aglomerată, plus că bifezi două obiective turistice din Râșnov. Lași mașina în parcarea subterană gratuită din centrul orașului, urci cu funicularul spre Cetatea Râșnov și de acolo e doar o scurtă plimbare până la intrarea în parc. Nu îmi dau seama cum e în sezon, însă la momentul vizitei noastre găseai lejer loc de parcare în ambele variante. Bineînțeles că merită și o scurtă vizită a Cetății Râșnov, însă în această toamnă era închisă pentru restaurare.
Biletele de acces la Dino Parc Râșnov costă 30 ron pentru adulți și 23 ron pentru copii, cu cost mai mult decât rezonabil pentru tot ceea ce oferă parcul. Micuții sub 3 ani intră gratuit și există tot felul de reduceri pentru anumite categorii sau pentru grupuri. Puteți vedea aici toate detaliile. Lângă intrarea în parc există și o zonă pentru luat masa, însă nu ne-am oprit să vedem exact despre ce e vorba.
Noi am petrecut 2-3 ore la Dino Parc Râșnov, însă într-o zi caldă puteți sta lejer acolo mult mai mult. Pe lângă exponatele foarte bine realizate, parcul are numeroase zone de odihnă și de joacă, astfel că cei mici nu au cum să se plictisească. La acestea se adaugă Cinema 5D și Cinema 360°, plus diverse expoziții și ateliere.
Dino Parc nu este doar pentru amuzament, ci are și o importantă componentă educativă, cu o mulțime de panouri explicative, de pe care am aflat și eu multe lucruri noi. Cel mai mult mi-a plăcut zona care descrie erele geologice. Eric a apreciat panourile interactive cu întrebări amuzante despre dinozauri. Nu are rost să mă pierd în mai multe explicații, pozele vorbesc de la sine despre cât de fascinant e pentru cei mici la Dino Parc Râșnov.
Nouă ne-a plăcut atât de mult la Dino Parc Râșnov, încât am promis că ne vom întoarce și în sezonul cald. Sigur mai găsim în apropiere de Râșnov și alte atracții pentru o minivacanță reușită.
Pentru mai multe idei de călătorii alături de copii, sfaturi, sugestii și opinii, te așteptăm în Grupul Familiilor Călătoare.
[…] septembrie, după începerea școlii am revenit la Râșnov, la Dino Parc, pe care îl vizitasem și cu un an înainte, însă ne-am dat seama că niciodată nu ai prea […]
[…] weekendul petrecut la Făgăraș noi am avut ca obiectiv principal Dino Parc Râșnov, unde am petrecut mare parte din sâmbătă. În aceeași zonă merită să vă opriți și la […]